Agentia de presa Mediafax ne anunta intr-o stire ca cererea de bilete de avion a crescut cu 500% în perioada sărbătorilor de Paşti. Acest aspect nu este de mirare, tinand cont de numarul mare de romani care lucreaza in afara granitelor tarii. Avionul este mult mai la indemana decat masina personala, autocarele, sau trenul.

In anii de pana acum insa, oamenii mai degraba plecau din tara pe perioada vacante de Paste, ceea ce acum se pare ca s-a schimbat.

„Spre deosebire de alţi ani în care mini-vacanţa de Paşti îi purta pe români în diferite destinaţii din Europa pentru city break-uri sau vacanţe, în 2016 mişcarea semnificativă înregistrată de Vola a fost a românilor din străinătate care vin acasă de sărbători cu avionul. Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe plecări sunt din ţări în care lucrează şi există comunităţi mari de români, precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite şi Canada, dintre variantele intercontinentale”, se spune în analiză.

Vola.ro

Din pacate insa, pentru perioada Paştelui, preţul mediu al unui bilet din afara ţării către România este cu 18% mai mare decât preţul unui bilet din România spre străinătate.

„Cele mai multe rezervări au fost făcute din timp, încă din primele luni ale anului, însă au existat şi multe cereri last-minute, făcute de cei care s-au hotărât în ultima clipă să călătorească în această perioadă. Din fericire, în continuare mai există destinaţii spre care românii pot găsi preţuri accesibile dacă se decid acum să petreacă Paştele în afara ţării. Spre exemplu, un zbor Bucureşti-Roma în perioada 30 aprilie – 2 mai începe de la 112 euro sau chiar de la 80 EUR dacă se alege varianta 30 aprilie – 3 mai, iar un zbor Bucureşti-Londra cu plecare sâmbătă, pe 30 aprilie şi retur marţi sau miercuri costă 112 euro dus-întors”, a declarat Manuela Melinescu, marketing manager al Vola.

Daca inca nu v-ati hotarat sa va achizitionati un bilet de avion spre tara sau strainatate, nu mai amanati, fiecare moment in plus poate insemna bani in plus. Din pacate biletele de avion se scumpesc foarte repede, in functie de cerere, iar in aceasta perioada este cerere mare. Bilete de avion pot fi cumparate aici.


Cererea de bilete de avion a crescut cu 500% în perioada sărbătorilor de Paşti
5 (100%) 1 voturi